Geschiedenis

Oprichting
De basis voor de huidige Overveld Groep is in 1965 gelegd door Johan van Overveld Sr. Na thuis in de schuur een aantal jaar naast zijn normale werkzaamheden kleine machines te hebben ontwikkeld is hij een machinefabriek gestart in een pand aan de Edisonweg te Hoogerheide. Daar is hij verdergegaan met het ontwikkelen van machines voor de aardappelverwerkende industrie, een sector die destijds in de directe omgeving goed vertegenwoordigd was.

Johan van Overveld Sr. is de uitdaging aangegaan om specifiek voor deze industrie machines te ontwikkelen en vervaardigen. Een van zijn eerste opdrachten was om een industriële frituurinstallatie te ontwerpen. In deze machine, die voor die tijd erg high-tech was, werden de gesneden aardappelen middels een gaasband-transporteur de installatie ingevoerd. Het product werd daarna voorgebakken verpakt.
history

De machine waar het allemaal mee begon...Jaren 70 & 80
In deze decennia ontwikkelde Johan van Overveld Sr. een groot assortiment aan sorteer- en verpakkingsmachines. Gaandeweg deed hij ervaring op met verpakkingstechnieken, waardoor zijn naamsbekendheid ook in andere sectoren, zoals de chemische en voedselverwerkende industrie, groeide.

In 1986 werd Overveld Techniek opgericht. In eerste instantie fungeerde Overveld Techniek voornamelijk als leverancier van Overveld Machines. Sinds die tijd is Overveld Techniek uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 500 vaste afnemers, zowel in Nederland als daarbuiten.
history

End of line packaging in de jaren 80.Jaren 90
In 1998 volgde de oprichting van Overveld Coating, ook weer voornamelijk als leverancier van Overveld Machines. De vraag naar kwalitatieve poedercoatings groeide echter zo hard dat ook Overveld Coating vandaag de dag haar diensten voornamelijk aan andere bedrijven levert.
history

Ook in de jaren 90 hebben de ontwikkelingen op het gebied van end of line packaging niet stilgestaan.2006-heden
Gedurende de voorgaande decennia is Overveld Machines steeds meer verpakkingsmachines gaan produceren. Ontwikkelingen op het gebied van automatisering hebben in 2006 geleid tot de oprichting van Overveld Packaging. Sindsdien ontwikkelt en produceert Overveld Packaging oplossingen voor het automatiseren van end of line inpakprocessen, waarbij steeds vaker robots worden toegepast van partner Yaskawa Motoman. Inmiddels voorziet Overveld Packaging klanten in binnen- en buitenland in onder meer de voedselverwerkende, chemische en non-food industrie van de juiste oplossing voor hun uitdagingen op het gebied van inpakautomatisering. Het assortiment is continu in ontwikkeling en loopt momenteel uiteen van een semi-automatische doosopzetter tot een volledig geautomatiseerde picker, packer of palletiser. Hierdoor kan voor elke stap in een end of line packaging proces een gepaste oplossing geboden worden, van standaard 'first steps' producten tot maatwerk turnkey projecten.

history

Picking

history

Packing

history

Palletising

Overveld Packaging is onderdeel van de Overveld Groep:            
groep groepgroep groep

Onze PartnersNieuws

Er is geen nieuws!